Nyheter

Internet explorer

Bruker du ennå Internet Explorer?

Det er sårbarhet i Internet Explorer og dette blir utnyttet aktivt i angrep av hackere.

Det er ikke mulig å få tettet dette sikkerhetshullet gjennom oppdatering da det ikke finnes noen patch for øyeblikket.

Den 17 Januar kom Microsoft med en advarsel om en sårbarhet. Problemet er at denne kan brukes av hackere til å få tilgang til datamaskinen ved å lure brukerne inn på en nettside med spesielt utformet kode.

Microsoft har også uttalt seg om at det er farlig å bruke Internett Explorer som vanlig nettleser. Det anbefales derfor å bruke andre alternativer som f.eks. Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox,Opera. Men det finnes også fler.

 

Du kan endre standard nettleser i Windows 10 ved å følge disse stegene: 

  1. Åpne Windows start-menyen ved å klikke på Windows-ikonet nederst i venstre hjørnet.
  2. Trykk på tannhjul-ikonet for å gå til innstillingene.
  3. Velg “Apper”.
  4. Velg så “Standardapper”
  5. Under “Nettleser” vises programmet/appen som er standard nettleser.(Når du klikker her vises en liste med forskjellige alternativer).

 

Har du noen spørsmål eller ønsker mer informasjon, ta kontakt med oss!

 

 

 

 

 

Nå haster det med å oppgradere!

Bruker din bedrift fortsatt Windows 7?

Fra og med 14.01.2020 vil Windows 7 ha sin End of life, dette vil bety at du ikke lenger vil kunne motta sikkerhetsoppdateringer og teknisk støtte fra Microsoft og vil spesielt være utsatt for skadevare og virusangrep.

Det er viktig at bedriftens data til enhver tid er sikret til det aktuelle trusselbildet.

Vi i Technet Consulting er i full gang med bistand på oppgraderinger hos våre kunder som blir berørt av dette.

På tide å oppgradere til Windows 2016 Server ?

Det finnes mange nyheter og forbedringer i Microsoft Windows 2016 server.  Vi har allerede bistått mange av våre kunder med oppgradering av deres serverinstallasjoner.

Her er et utvalg av nyhetene i Microsoft Windows 2016 Server:

–          Shielded VMs

–          Just enough administrator (JEA)

–          Just in time administrator

–          Windows defender (installed default)

–          Credentials guard

–          Storage Spaces Direct

–          PowerShell 5.1

–          Nano Server

 

Tidligere versjoner av operativsystemene har følgende END-OF-LIFE support:

Windows server 2008            : januar 2015

Windows Exchange 2010       : januar 2015

Windows Server 2012            : 10.09.2018

 

Det er viktig at bedriftens data til enhver tid er sikret i forhold til det aktuelle trusselbildet.

Oppdaterte servere i kjernen av IT-løsningen er kritisk for en trygg og sikker IT hverdag.

Ta kontakt med oss for et uforpliktende tilbud på oppgradering av dine servere, vi gir deg en fast pris på oppdraget, og garanterer at jobben utføres etter best praksis av sertifiserte konsulenter.

Er din organisasjon klar for dagens sikkerhetsutfordringer?

Microsoft ISA/TMG server er nå offisielt sett uten gyldig support fra Microsoft, men vi opplever at det fremdeles er mange som benytter disse produktene, spesielt som frontend mot Internett for Exchange og Lync. Bruk av tradisjonelle Windows servere i DMZ som proxy for interne tjenester gjør bedriften mer sårbar for hacking og virus angrep, og det har i den senere tid blitt oppdaget sikkerhetshull i SSL/TLS versjonene, og spesielt sårbart blir dette på Windows servere.

Technet Consulting anbefaler derfor Citrix NetScaler som en reverse proxy mot Internett for interne tjenester.

 

Citrix NetScaler har en rekke security features som vil øke sikkerheten. Man vil også kunne oppnå økt tilgangskontroll, ved blant annet å kunne ta i bruk ekstra autentisering på NetScaler før trafikk slippes videre inn i nettet til de interne tjenestene.

Stort sikkerhetshull i Exchange 2013 og 2016!

Vi kan løse problemet for deg

Problemet

Exchange Admin Center er publisert ut på internett, noe som gjør det mulig å slette postbokser og alle brukerobjektene i Active Directory kun ved hjelp av et brukernavn og passord.

Løsningen

Vi kan løse problemet for dere – ring Technet Consulting for veiledning og bistand.

Har du spørsmål eller ønsker bistand for å løse problemet, ta gjerne direkte kontakt med en av våre konsulenter, Jørgen , eller ring oss for en prat!

Samarbeidsavtale med skiløper Marthe Kristoffersen

Vi i Technet Consulting er veldig fornøyde over igjen å ha signert en samarbeidsavtale med denne super dama, Marthe Kristoffersen, i år som hovedsponsor!

Vi i Technet Consulting er svært fornøyde med å kunne signere denne avtalen, og stolt over at Marthe ønsker å spille på lag med oss igjen. Etter allerede å ha samarbeidet med Marthe ett år, ser vi at personlighet hennes og det hun står for passer oss og vårt samarbeid svært bra! Hun er en utøver som gir av seg selv og bidrar vi vår markedsføring. Hun er også opptatt av å bidra inn i bedriften med sin kunnskap og relasjoner, og hun ser også overføringsverdi på det hun holder på med inn mot næringslivet.

Vårt mål med sponsoravtalen er å skape ønskede assosiasjoner og økt kjennskap til Technet Consulting, skape gode relasjoner til kunder, i tillegg til at det kan være motiverende for våre medarbeidere.

Med fokus på økt sikkerhet og standard Microsoft teknologi som utgangspunkt!

Med standard Microsoft teknologi har IT-samarbeidet i Grenland og Technet Consulting tilpasset en løsning basert på Microsoft NPS og Microsoft System Center Configuration Manager for å få til OSD med portbasert Network Access Control.

Ved nytanking av PCer måtte IT-samarbeidet i Grenland tilkoble statisk VLAN og åpne mot interne ressurser. De ønsket en økt sikkerhet og enklere tanking av “ukjente” maskiner ved å ta i bruk dynamisk VLAN håndtering med 802.1X.

Les hele kundereferansen

IT-revolusjon i kommune-Norge

Fleksibel Sonemodell i Porgrunn kommune

Technet Consulting AS har i samarbeid med Porsgrunn kommune etablert en av landets mest innovative IT-løsninger. Samtlige dataressurser tilknyttet kommunens nettverk håndteres nå sentralt i en løsning som er unison, oversiktlig og enklere å drifte for kommunens IT-avdeling, samtidig som den sørger for at hver enkelt ansatt får en enklere IT-hverdag. Kommunen oppnår således en betydelig mer effektiv utnyttelse av dataressursene. Som følge av at ressursene er slått sammen til en stor sentral databank sparer også kommunen store beløp på lisenser og maskinvare.

Les hele kundereferansen

Technet Consulting – forhandler av ny, sikker backup av sensitive data i skyen

Technet Consulting har i samarbeid med Databanken og Advenica utviklet ett nytt konsept for sikker lagring av data, spesielt utformet for norske kommuner og myndigheter. Tjenesten følger EU:s nye datalagrings lov — General Data Protection Regulation (GDPR). Alle sikre data blir lagret i Databanken i Larvik, Norge, og Technet Consulting er forhandler av løsningen.

Med vår erfaring og kompetanse på leveranse av tjenester i statlig, kommunal og fylkeskommunal sektor har Technet Consulting medvirket i oppbygging av konseptet. Technet Consulting og Databanken har kombinert og konfigurert eksisterende produkter fra produsenter som Advenica, HP, Microsoft, Citrix og VMware på en smart måte for å bygge løsningen.
Konseptet gir en sterkere beskyttelse av kunden, så vel som for de som håndterer registreringer eller behandler personopplysninger, med en unik krypteringsløsning for håndtering av sensitiv informasjon. Løsningen sikrer att sensitiv informasjon forflyttes på en sikker måte fra en kommune eller myndighet, til selve lagringen, uten att leverandøren kan lese eller manipulere informasjonen.

Teknologien har de siste tiårene vært i enorm utvikling og tiden er inne for å introdusere nye revolusjonerende konsepter som legger til rette for enorme besparelser og økt grad av sikkerhet i en stadig voksende datamengde i offentlig sektor. Dagens teknologiplattformer gjør det mulig å forme konsepter som vil kunne danne grunnlag for nasjonale standarder, alt basert på intelligent bruk av standard hyllevare med svært stor grad av fleksibilitet inn i mot eksisterende lokale løsninger i offentlig sektor. Det er også et svært viktig poeng at allerede utviklede plattformer (f.eks. Altinn, Feide, HELFO mm.) for ulike typer tjenester enkelt kan integreres i Databankens tjenester og produkter.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Test123